E-Commerce


Sistem pengurusan customer, tempahan, rekod pembelian dan segala berkaitan dengan transaction-based

prebuilt-invoice

Invoice Untuk Rekod & Rujukan

Invoice digenerate secara auto (termasuk setting GST 6% jika perlu) untuk rujukan pihak akaun dan salinan kepada pembeli.

customer-group-ecommerce

Database Lengkap Customer

Profailing lengkap customer yang mendaftar di web ecommerce anda.

Groupkan juga customer Retail, Reseller ataupun Agen Dropship. Jadi, setiap harga produk yang dipaparkan adalah berbeza kepada setiap group customer.

product-listing-ecommerce

Senarai Katalog Produk

Kebiasaan data entri yang dimasukkan ialah:

  • Nama produk
  • Penerangan produk
  • Gambar utama (dan seterusnya jika ada)
  • Model (jika fesyen, kod produk)
  • Berat produk (digunakan untuk automatic weight-based shipping calculation)
  • Discount & special price
  • Reward points

weight-based-shipping

Pengiraan Kos Penghantaran

Setiap penambahan Gram adalah kos bagi perniagaan. Automasikan pengiraan kos penghantaran menerusi fungsi weight-based shipping.

Tetapkan Gram bagi setiap produk dan sistem secara auto akan mengirakan jumlah yang perlu dibayar oleh customer.

dot-matrix-printer

Integrasi Sistem E-commerce Dengan Dot Matrix Printer

Selesai sahaja status order di sistem mark sebagai Completed, proses seterusnya ialah Print to Slip. Kesemua order yang dimark sebagai Print to Slip, ditik dan sistem akan auto print consignment note.

Selesai proses diatas, status order ditukar kepada Shipped. Pada fasa ini, fungsi Trackback kami mula mengambil bahagian.

order-update-parcel

Kemaskini Status Parcel Kepada Customer

Kemaskini status parcel kepada customer menerusi notifikasi emel. Customer akan menerima emel beserta link dengan tracking number.

no-limit-product-category

Tiada Limit Produk, Kategori & Order

Kami berpengalaman handle SKU produk sehingga 2000+- dengan database customer mencecah puluhan ribu set. Sistem tidak mengenakan limit kepada jumlah produk mahupun kategori untuk web ecommerce anda.

Antara klien kami ada menerima sehingga 200-300 order sehari dengan nilaian jualan mencecah puluhan ribu RM sehari.

payment-gateway

Integrasi Dengan Payment Gateway

Selain dari manual bank transfer, kami juga menyediakan integrasi sistem ecommerce dengan payment gateway. Segala pendaftaran untuk setup akaun payment gateway, sehinggalah kepada verification proses akan pihak kami bantu.

fungsi-bank-transfer-dengan-proof-attachment

Fungsi Pembayaran Manual Bank Transfer Dengan Attachment Proof

Bagi peniaga yang menerima pembayaran secara manual bank transfer, antara perkara paling utama ialah proof of payment. Ini adalah langkah untuk mengurangkan fraud (penipuan) yang bakal berlaku. Sekaligus memudahkan pihak sales team untuk menguruskan order.

resit-printer-thermal

Custom Printed Resit + POS Sistem

Integrasi sistem POS dengan sistem di ecommerce atau order management anda. Pengurusan stok dan laporan jualan terus dihujung jari. Output resit yang diprint menerusi thermal printer juga boleh dicustomkan, sesuai dengan keperluan semasa.

Bagi mereka yang mempunyai banyak cawangan, boleh centralise sistem pengurusan stok dan reporting. Jadi pihak HQ dapat monitoring dengan lebih sistematik stocking & pengurusan keluar masuk duit cashier. Sesuai juga digunakan di event-event seperti Mood Republik dan sebagainya.


Assalamualaikum & hai,

Jika anda membaca sampai ke perenggan ini, bermakna anda serius berminat dengan pakej solusi yang kami sediakan. Tahniah diucapkan!

Nama saya Rizal Razak.

Saya merupakan project manager, bertanggungjawab untuk setiap projek yang terlibat di Web Impian. Dengan kapasiti tim development pihak syarikat, kami yakin mampu untuk deliver requirement yang kami tetapkan.

Untuk rujukan, ini profail syarikat kami Web Impian Sdn. Bhd. (7.81 MB size file)

Hubungi Saya Sekarang di 019-986 8641
SMS / Call / WhatsApp

Saya akan konsult anda. Harga pakej juga adalah sangat-sangat affordable, saya jamin setiap duit yang anda laburkan dengan value yang bakal kami provide, berbaloi!

Klien & Pengguna
Need help? Chat with us