Order Management System


Sistem pengurusan database customer, rekod pembelian dan segala berkaitan dengan pengurusan order. Urus secara sistematik & profesional!

Urus Beribu-Ribu Order Anda Secara Sistematik Sekarang! Khas Dibentuk Untuk Peniaga Facebook, Instagram & WhatsApp…

Contoh Gerak Kerja SOP (1)

Contoh rajah dibawah ialah jika:

 1. Customer A dari Facebook, WhatsApp & Instagram mesej berminat ingin membeli produk.
 2. Sales team close sale dari customer A.
 3. Sales team merekod maklumat seperti Produk, Nama, Emel, Nombor Telefon & Alamat customer A.
 4. Sales team keyin database berikut di sistem.
 5. Pihak management dapat monitor secara sistematik graf jualan, perkembangan database customer dan lain-lain yang berkaitan.
 6. Database seperti emel & nombor telefon boleh digunakan untuk followup.

flow-untuk-internal

Contoh Gerak Kerja SOP (2)

Contoh rajah dibawah ialah jika:

 1. Customer A dari Facebook, WhatsApp & Instagram mesej berminat ingin membeli produk.
 2. Sales team instruct customer A untuk membuat pembelian di sistem.
 3. Customer akan keyin sendiri Produk, Nama, Emel, Nombor Telefon & Alamat.
 4. Order yang sukses dengan pembayaran akan diproses oleh sales team.
 5. Pihak management dapat monitor secara sistematik graf jualan, perkembangan database customer dan lain-lain yang berkaitan.
 6. Database seperti emel & nombor telefon boleh digunakan untuk followup.

flow-untuk-terus

prebuilt-invoice

Invoice Untuk Rekod & Rujukan

Invoice digenerate secara auto (termasuk setting GST 6% jika perlu) untuk rujukan pihak akaun dan salinan kepada pembeli.

fungsi-bank-transfer-dengan-proof-attachment

Fungsi Pembayaran Manual Bank Transfer Dengan Attachment Proof

Bagi peniaga yang menerima pembayaran secara manual bank transfer, antara perkara paling utama ialah proof of payment. Ini adalah langkah untuk mengurangkan fraud (penipuan) yang bakal berlaku. Sekaligus memudahkan pihak sales team untuk menguruskan order.

payment-gateway

Integrasi Dengan Payment Gateway

Selain dari manual bank transfer, kami juga menyediakan integrasi sistem pengurusan ini dengan payment gateway. Segala pendaftaran untuk setup akaun payment gateway, sehinggalah kepada verification proses akan pihak kami bantu.

dot-matrix-printer

Integrasi Sistem Pengurusan Dengan Dot Matrix Printer

Selesai sahaja status order di sistem mark sebagai Completed, proses seterusnya ialah Print to Slip. Kesemua order yang dimark sebagai Print to Slip, ditik dan sistem akan auto print consignment note.

Selesai proses diatas, status order ditukar kepada Shipped. Pada fasa ini, fungsi Trackback kami mula mengambil bahagian.

domain-sendiri

Menggunakan Domain Name Sendiri, Pengukuhan Branding

Sistem pengurusan akan dipasang pada domain anda sendiri (kami rekomenkan dipasang pada subdomain order.domainanda.com).

email-notification

Notifikasi Emel Secara Automatik Kepada Customer

Contoh diatas ialah notifikasi emel yang diterima secara automatik oleh customer apabila pihak sales team memindahkan status order dari “Completed” kepada “Tracking Number”. Customer boleh terus klik pada link tracking number tersebut dan dibawa ke page seperti ini.

database-customer

Database Customer

Simpanan rekod database customer seperti emel, nombor telefon, alamat, purchase history dan lain-lain berkaitan. Sync database ini ke sistem emel autoresponder, guna untuk broadcast SMS ataupun untuk tujuan followup. Anda tentukan what is next.

resit-printer-thermal

Custom Printed Resit + POS Sistem

Integrasi sistem POS dengan sistem di ecommerce atau order management anda. Pengurusan stok dan laporan jualan terus dihujung jari. Output resit yang diprint menerusi thermal printer juga boleh dicustomkan, sesuai dengan keperluan semasa.

Bagi mereka yang mempunyai banyak cawangan, boleh centralise sistem pengurusan stok dan reporting. Jadi pihak HQ dapat monitoring dengan lebih sistematik stocking & pengurusan keluar masuk duit cashier. Sesuai juga digunakan di event-event seperti Mood Republik dan sebagainya.


Assalamualaikum & hai,

Jika anda membaca sampai ke perenggan ini, bermakna anda serius berminat dengan pakej solusi yang kami sediakan. Tahniah diucapkan!

Nama saya Rizal Razak.

Saya merupakan project manager, bertanggungjawab untuk setiap projek yang terlibat di Web Impian. Dengan kapasiti tim development pihak syarikat, kami yakin mampu untuk deliver requirement yang kami tetapkan.

Untuk rujukan, ini profail syarikat kami Web Impian Sdn. Bhd. (7.81 MB size file)

Hubungi Saya Sekarang di 019-986 8641
SMS / Call / WhatsApp

Saya akan konsult anda. Harga pakej juga adalah sangat-sangat affordable, saya jamin setiap duit yang anda laburkan dengan value yang bakal kami provide, berbaloi!

Klien & Pengguna
Need help? Chat with us